Вести Македонија

Неделен возен ред на Бадник и Божиќ

  На 6 и 7 јануари (Бадник и Божиќ) јавниот превоз ќе сообраќа по неделен возен ред, а Жичарницата ќе работи од 10 до 17 часот, информираат од ЈСП. На 6, 7 и 8 јануари дежурни ќе бидат три билетарници, односно од 6.30 до 13.30 часот ќе работат билетарниците на Транспортен центар, Зелено пазарче и […]

Вести Македонија Ударни вести

Утре 6 јануари, Бадник, е неработен ден за православните христијани

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2023 година (петок), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Вести Македонија Ударни вести

Бадник, 6 јануари е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

  Согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 6 јануари 2022 година (четврток), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија, информираат од Министерството за труд и социјална политика.  Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник […]