Вести Македонија Ударни вести

Лажна страница на КАМ маркети ги манипулира граѓаните дека ќе добијат ваучер од 5 илјади евра

  Постот што го рецензираме, а во кој се тврди дека граѓаните ќе добијат 5 илјади евра од „КАМ маркет“ ако остават податоци на линкот во објавата, е лажен. Згора на тоа, злоупотребено е и официјалното име на компанијата за да се собираат лични податоци од корисниците на социјалните мрежи. Вистинската Фејсбук страница на „КАМ […]