Трансплантација на срце од генетски модифицирана свиња во човек. Фото: Медицински факултет на Универзитетот во Мериленд, САД medschool.umaryland.edu
Вести Свет Ударни вести

Извршена е првата трансплантација на генетски модифицирано срце од свиња кај човек

  Дејвид Бенет е името на американскиот државјанин кој стана првиот човек во светот кому му беше извршена трансплантација на генетски модифицирано срце од свиња, пренесува Би-би-си. Седумчасовната операција која се изврши во Балтимор од страна на тим доктори од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Мериленд беше единствената и последна шанса за да се спаси животот на Бенет […]