Вести Македонија Ударни вести

Државните институции потрошиле 72.000 евра за новогодишни пакетчиња

  Според истражувањето на Центарот за граѓански комуникации на тендери за купување на пакетчиња за новата 2022 година, потрошени се 72.000 евра. За разлика од откажаното украсување на градовите и општините за дочекот на Новата 2022 година, државните институции ја продолжија практиката на купување новофодишни пакетчиња за децата. За оваа цел се потрошени 72 илјади […]