Вести Македонија Топ теми Ударни вести

БЕГ од утре ќе го исклучи парното за 54.000 домаќинства

  Најголемиот снабдувач со парно греење во Скопје – БЕГ вчеравечер најави дека од утре, сабота, 15 јануари, ќе го исклучат парното за 54.000 домаќинства, 95 образовни установи и 1.027 други објекти во главниот град. Како што наведуваат тие имаат пари за набавка на природен гас, што го користат трите топлани: ТЕ-ТО Исток кај Керамидница, […]