Вести Македонија Ударни вести

Џафери денеска треба да ги распише претседателските избори

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска треба да ги распише претседателските избори. Првиот круг на изборите ќе биде одржан на 21. април, додека вториот круг би бил на 5. мај. Согласно Изборниот законик, не треба да поминат повеќе од 90 и не помалку од 70 дена од распишување на изборите до денот на нивно одржување. […]