Вести Македонија Ударни вести

Нова бесплатна апликација за плаќање паркинг Parking.MK

  Следејќи ги трендовите за дигитализација на услугите, ЈП „Градски паркинг“- Скопје денеска  ја пушти во употреба апликацијата Parking.MK за зонско паркирање која ќе биде достапна за користење на IOS и ANDROID уредите.   Апликацијата е бесплатна за симнување, едноставна за примена и нуди низа поволности, меѓу кои, можност преку ГПС прецизно и точно да […]

Вести Македонија Ударни вести

Денеска почна со реализација проектот за изнајмување 500 електрични тротинети

  Денеска почна со реализација проектот за изнајмување 500 електрични тротинети, стационирани на 19 базни станици низ градот на ЈП „Градски Паркинг“ – Скопје.   Сите електрични тротинети се опремени со GPS уред, а со цел зголемена безбедност на корисниците, нивната максимална брзина може системски да се ограничува до 24 километри на час.   Целта […]

Вести Македонија Ударни вести

ЈП „Градски паркинг“- Скопје со засилени контроли за непрописно паркираните возила

  ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, ги засилува контролите за непрописно паркираните возила, поради што упатува апел до корисниците да внимаваат на правилата за паркирање на своите возила, со што не би се соочиле со несакани санкции т.е. поставување блокатор на тркало или отстранување со пајак службата. “Имено, изминатата недела утврдени се повеќе случаи на […]

Вести Македонија Ударни вести

Ослободени 36 паркинг места резервирани за привилегирани корисници во катна гаража „Беко“

  Екипи на ЈП „Градски паркинг“ спроведоа надзор и ослободија 36 паркинг места кои биле резервирани за непознати привилегирани корисници во катната гаража „Беко”, информираат од Град Скопје. Спроведена по насока на в.д директорот на ЈП „Градски паркинг“, Бојан Христовски, надзорот има за цел да се ослободат повеќе паркинг места што ќе може да ги […]

Вести Македонија Ударни вести

Бесплатен паркинг кај „Дом на печат“ за време на викенд и државен празник

  Поради повторното ставање во употреба на жичницата од Средно Водно до Милениумскиот крст и можноста бесплатно да се возат во автобусите на ЈСП на линиите со број 25 (Транспортен центар – Средно Водно), број 25А (Автомакедонија – Средно Водно) и број 25Б („Дом на печат“ – Средно Водно) за време на викендите (сабота и […]