Вести Македонија Став Ударни вести

Суспензии за царински службеници за неевидентирање излез на автобусот од Беса транс

  Во врска со информациите изнесени во јавноста во однос на надлежностите на Царинската управа на Република Северна Македонија при контрола на влез и излез на возила и превозници кои вршат меѓународен слободен превоз на патници, како и за постапувањето по конкретниот случај, ве информираме за следното: Согласно член 49 од Законот за превоз во […]

Вести Македонија Ударни вести

Се преврте автобус полн со патници на автопатот Скопје-Тетово

На автопатот Скопје-Тетово се случила сообраќајна несреќа.  На автобусот полн со патници му пукнала гумата, по што ја изгубил контрола и се превртел на автопатот. Според првичните информациите има десетина патници кои се повредени, но уште не се знае дали имаа загинати. Во секој момент се очекува брза помош да стигне на самото место.