Вести Македонија Став

Вистиномер: Од 2014 регистриран највисок ценовен раст – 2021 беше година на скапотија

  Раст на цените на мало за цели 6 отсто во декември 2021 година во однос на истиот месец од 2020 година. Трошоците на живот зголемени за 4,9 отсто. Овие вредности се највисоки што се регистрирани во месец декември од 2014 година до сега. Светските анализи покажуваат дека и годинава се очекува раст на цените […]