Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Од денеска КОВИД-19 решенијата за изолација во електронска форма преку Вакцинација.мк

  Согласно Владината одлука за измена на начинот на достава на решенијата за изолација на лица позитивни на КОВИД-19 и на нивни контакти, ве информираме дека од денеска е во функција платформата на која секој граѓанин кој има потреба да дојде до сопственото решение за изолација ќе има пристап единствено до своето решение без да […]

Вести Македонија Ударни вести

Се намалува периодот на изолација или карантин на 7 дена

  Владата вчера донесе одлука за намалување на периодот на изолација за лицата кај кои лабораториски е утврдено присуство на КОВИД-19 како и периодот на самоизолација/карантин на лицата кои биле во близок контакт со потврден случај со КОВИД-19. Согласно овие препораки на лицата кои се лабораториски потврдени на КОВИД-19 (со PCR тест или со брз […]