Вести Изјави Ударни вести

Aмбасада на САД: Постои зголемен ризик од терористички напад во Северна Македонија

Амбасадата на САД во Скопје издаде безбедносно предупредување до своите државјани кои престојуваат во Македонија да бидат внимателни. – Има зголемен ризик од терористички напади инспирирани (поттикнати) од екстремистичка идеологија во Северна Македонија. Терористички организации и поединци инспирирани од екстремистичка идеологија имаат намера да напаѓаат цивили, вклучувајќи и американски граѓани кои патуваат во странство. Терористите […]

Uncategorized

МВР: Спречен терористички напад на ИСИС во Северна Македонија

Министерството за внатрешни работи по претходно разменети оперативни сознанија со партнерска земја, во врска со потенцијални планови и намери за извршување на терористички акт на територијата на Република Северна Македонија од страна на припадници на радикални структури поддржувачи на ИСИС, спроведе оперативно- тактички мерки со цел идентификација на можните организатори, логистичари и потенцијалните извршители на […]