Вести Македонија Топ теми Ударни вести

На ТОАРИЛУЦ за првпат беше изведена трансплантација на лигамент од починат донор

  На Клиниката за Ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ Скопје, вчера за првпат беше изведена трансплантација на лигамент од починат донор. Млад 34 годишен пациент со сериозна повреда на десното колено, доби мекоткивен графт експлантиран од починат донор. Операцијата која траеше неколку часа на Клиниката за Ортопедија  ја изведе ортопедскиот хирург д-р Алан Андоновски заедно со неговиот […]