Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Од денеска Уверение за државјанство и во електронска форма

  Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, денеска присуствуваше на настан во просториите на „Една Точка за Услуги” – проект на Министерството за информатичко општество и администрација, каде што се соединуваат сите државни институции со цел поедноставување на пристапот на граѓаните до институциите и услугите кои ги нудат.   На настанот свое обраќање имаа министерот […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Од денеска КОВИД-19 решенијата за изолација во електронска форма преку Вакцинација.мк

  Согласно Владината одлука за измена на начинот на достава на решенијата за изолација на лица позитивни на КОВИД-19 и на нивни контакти, ве информираме дека од денеска е во функција платформата на која секој граѓанин кој има потреба да дојде до сопственото решение за изолација ќе има пристап единствено до своето решение без да […]