Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Пожар околу трафостаницата во Пинтија е причината за прекин на ел.енергија

  Причина за прекинот во напојувањето со електрична енергија во поголемиот дел на Скопје, е дефект во трафостаницата во Пинтија, изјавија од МЕПСО за МИА. Според првичните сознанија, во близина на трафостаницата имало пожар.     Во Скопје има неколку вакви високонапонски трафостаници од кои едната е на локацијата во Пинтија каде во моментов гори […]

Вести Македонија Ударни вести

На 7.000 домаќинства трошоците за електрична енергија ќе им се намалат за 600 до 800 денари

  „Заклучно со вчерашниот ден кога заврши јавниот повик за мерката за финансиска поддршка за покривање на дел од сметките за електрична енергија за домаќинствата со ниски примања во архивата на Министерството за економија се пристигнати 6.500 барања, а согласно предвидените буџетски средства за оваа намена кои изнесуваат 60.000.000 денари, со финансиска поддршка може да […]