Вести Македонија Ударни вести

Европскиот број за итни случаи 112, од денеска во употреба

  Денеска се пушта во употреба Европскиот број за итни случаи 112 и за македонските граѓани, кои во итен случај и во најкраток можен рок ќе ги добијат услугите на полицијата, итната медицинска помош или противпожарната бригада.     Се работи за европски проект кој треба да го имплементира секоја земја аспирант и членка на […]