Вести Македонија Ударни вести

Ковачевски: Фокус на енергетската криза, животниот стандард, инфраструктурата и евроинтеграциите

  Владата денеска одржа тематска седница посветена на остварувањата и достигнувањата на Владата и министерствата во првите 100 дена од работењето. На седницата премиерот Димитар Ковачевски кој претседаваше со седницата соопшти дека со оваа седница, како и со настаните кои ќе се случуваат во наредниот период, тој, вицепремиерите и министрите, ќе ги сублимираат и презентираат […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Нов пензионерски клуб, бесплатен паркинг за лицата со оштетен слух во првите 100 дена

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, денеска го престави сработеното во првите 100 дена од мандатот. Неговата прва активност како градоначалник на општината беше отпочнување на постапка за отворање нова комунална дејност на ПОЦ, како клучно барање на граѓаните во предизборниот период. „При стапување на функцијата веднаш се зафатив со отпочнување на постапката за […]