Вести Македонија Ударни вести

Ќе се носат социјални мерки и измени или нов закон за минималната пензија

  Работната група за разгледување на предлози за прашањето за најниската пензија во РС  Македонија и пакет мерки за помош и поддршка на пензионерите денес ја одржа првата конститутивна седница. Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска на членовите на работната група им посака плодна работа и носење на издржани предлог решенија кои ќе […]

Вести Македонија Ударни вести

Минималната плата денеска пред законодавно-правната комисија во Собранието

  Во Собранието денеска ќе се одржи седница на Законодавно-правната комисија, каде на дневен ред е Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Северна Македонија, по скратена постапка. Со овие измени со кои најмалиот износ на минималната плата почнувајќи од мартовската плата не може да биде помала од 18.000 […]