Вести Македонија Ударни вести

Медицинскиот отпад во Дрисла наместо да се согорува ќе се стерилизира и депонира

  Медицинскиот отпад наместо да се согорува ќе се стерилизира и депонира. Ова е можноста на новиот стерилизатор што денеска се промивира во Јавното претпријатие Дрисла. Стерилизаторот има капацитет од 2000 литри, односно, може да третира отпад од 350 килограми на еден час и ги задоволува целосно дневните потреби на депонијата.     „За Скопје […]