Вести Македонија

Лајка започна со стратешко заловување во општина Ѓорче Петров

  Од денеска, 24 јули, заловувачкиот тим на ЈП Лајка ќе започне со стратешко заловување во општина Ѓорче Петров. Тимот на заловувачи оваа недела (24-28 јули) ќе заловува во општина Ѓорче Петров и тоа во следните реони: Ѓорче Петров, Ѓорче 2, Даме Груев, Волково, Стопански Двор, Кисела Јабука итн. Заловувачкиот тим ќе го залови секое […]

Вести Македонија Став Ударни вести

ДОМ со петиција за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров

  ДОМ Ѓорче Петров преку петиција ќе поднесе барање до Град Скопје и општина Ѓорче Петров за поставување на сончеви панели на училиштата во Ѓорче Петров. “Во период кога сме во сериозна енергетска криза со високи покачувања на сметките за струја, сметаме дека одличен почеток е поставување на панели и искористување на обновливите извори на […]