Вести Македонија Ударни вести

Џафери-Грегорчич: Делување на ЕУ за забрзување на процесот и отпочнување на преговорите

  Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со Делегација на Комисијата за надворешна политика на Националното собрание на Република Словенија, предводена од претседателката на Комисијата, г-ѓа Моника Грегорчич. Во Делегацијата беше и г. Ник Пребил, заменик-претседател на Комисијата за европски прашања.     Од страна на Претседателот Џафери беше […]