Алтернатива Настани

Самостојна изложба на Ангел Димовски-Чауш во МАНУ

  Денеска, со почеток во 20 часот, во просториите на ликовниот салон на МАНУ ќе се отвори самостојната изложба на македонскиот скулптор, Ангел Димовски – Чауш. Изложени ќе бидат шеесет дела кои се изработени од бронза, дрво, алуминиум и мермер, а го претставуваат авторовиот труд од изминатите 50 години. На изложбата ќе бидат поставени и […]