Вести Македонија Ударни вести

МЗ: Кампања за имунизација на ризични групи против Ковид-19

    Во рамки на широката кампања за имунизација за заштита на ризичното население од тешка форма на Ковид-19, за два дена се вакцинирани над 1.500 лица (со прва и трета доза), информираат од Министерство за здравство..     “Преку СМС пораки ги повикуваме лицата од ризичната група над 65 години, како и помлади лица со […]