Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Ковачевски: Без потполна родова рамноправност нема ни демократија, ниту социјална правда!

  Без потполна родова рамноправност нема ни демократија, ниту социјална правда! – изјави премиерот Димитар Ковачевски  на настанот „Различни приказни, заедничка борба“, организиран во Владата по повод одбележувањето на 8 Март – Меѓународниот ден на жената.         “8 Март е можност да поразговараме за економската, политичката и социјалната рамноправност на жените, но […]