Вести Македонија Ударни вести

Кулебанова: Женското претприемништво доби ISO стандард во нашата земја

  На иницијатива на Сојузот на стопански комори на Македонија, Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија воведе посебен стандард за женско претприемништво со кој се влијае на создавање на услови за поттикнување на активно вклучување на жената на пазарот на трудот преку отворање на сопствен бизнис. „Примена на стандарди од женското претприемништво и работа […]

Вести Македонија Ударни вести

Град Скопје ја потпиша Декларацијата за унапредување на положбата на женското претприемништво

  Град Скопје одржа панел дискусија за подобрување и унапредување на правата на жените, на која беше потпишана Декларацијата за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво. На панел дискусијата учествуваа претставници на јавните препријатија од Градот Скопје, жени на раководни позиции од градската администрација, претставници од средните училишта, како и претставници на граѓански […]