Алтернатива Настани

Во НОБ балетска премиера на “ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН”

  БАЛЕТСКА ПРЕМИЕРА “ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН” – балет во девет слики, во Национална опера и балет, 9 март со почеток во 20 часот Музика: Калиопи Букле Кореографија и режија: Олга Панго Либрето и драматургија: Сашо Димоски Асистенти на кореографот: Горан Божинов, Саша Евтимова Костимограф: Раде Василев Мултимедија и дизајн: Емил Петров Дизајн на светло: Милчо […]