Алтернатива Вести Македонија Музика и Филм Настани Ударни вести

Почина Атанас Коларовски, играорец и кореограф од првата генерација на „Танец“

  После долг и неверојатно богат и успешен живот, во својата 96-та година од животот, замина во вечноста Атанас Коларовски, знаменитиот играорец и кореограф од првата генерација на „Танец“.         Атанас Коларовски е роден во село Драчево, Скопско, во 1926 година. Со формирањето на Државниот ансамбл „Танец” станал негов член и речиси […]