Вести Македонија Ударни вести

Учениците со попреченост бараат еднакви права во општеството

  Денеска се одржа тркалезна маса на тема „Пристапно образование за младите со попреченост“ во организација на Фондацијата за демократија на Вестминстер, на кое обраќање имаше Извршната директорка на Младински образовен форум, Теодора Столевска. Настанот беше отворен со воведни обраќања од Министерот за образование и наука г. Јетон Шаќири, заменик – амбасадорката на Обединетото Кралство […]