Вести Македонија Ударни вести

Обележана хоризонтална сигнализација на 7.626 квадратни метри градски улици и булевари

  Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, по налог на Град Скопје во текот на изминатиов месец ја обележаа хоризонталната сигнализација на градските улици и булевари во вкупна површина од 7.626 квадратни метри. Рачно се обележани пешачките премини и автобуски станици се во површина од 5.301 квадратни метри на булеварот Партизански Одреди од крстосницата […]

Вести Македонија

Извршена контрола на светлосната сигнализација на повеќе крстосници низ Скопје

  По налог на Градот екипите на ЈП „Улици и патишта“ во текот на изминатите денови извршија контрола на семафорите на градските крстосници. Санација  и замена на  оштетените лантерни на порталните семафорски столбови  е    направена на крстосницата на  булеварот  Метрополит Теодосиј Гологанов со улицата Московска и на булеварот АСНОМ со булеварот АВНОЈ 1 и АВНОЈ […]