Вести Македонија Ударни вести

Влада: Спречуваме ценовен шок на енергенсите со мерките за намалено ДДВ и акцизи

  Владата во услови на светска криза и нарушувања на пазарот на храна и енергенси, донесе сет од 26 мерки за заштита на животниот стандард на граѓаните и спречување на ценовен шок. Цената на енергенсите на нафта и нафтени деривати на светските берзи се менува на дневна основа, но со одлуките кои Владата ги донесе […]