Вести Македонија

Кампања “СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН”

  Доколку праксата за време на студирањето Ви е подеднакво важна колку и теоријата и сакате одговор од професорот на секое поставено прашање, во било кое време, ова е ШАНСА за секој матурант! Американскиот Универзитет на Европа – ФОН стартува со кампањата „СТУДИРАЈ НА АУЕ – ФОН, ПЛАТИ КАКО НА ДРЖАВЕН” за ранo пријавување на матуранти. […]

Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Лицата со попреченост се ослободени од партиципација за студирање

  Во координација со Националното координативно тело за спроведување на Конвенцијата на ООН за правата на лицата со попреченост, Владата донесе Уредба за правата на лицата со попреченост и други лица да бидат ослободени од партиципација за студирање.     Со оваа Уредба Владата овозможи сите лица со попреченост запишани на прв, втор и трет […]