Алтернатива Настани

“РАЗВЕДИ МЕ” на СКОПСКО ЛЕТО

  РАЗВЕДИ МЕ – Сули-ан, 24 јули, со почеток од 20.30 часот Дали неверството мора да се запечати со РАЗВОД? Дали простувањето на неверството е вистинскиот чекор, со кој ќе го спасиме бракот и љубовта во која сме вложувале со години? Дали после неверството сме засекогааш емотивно оштетени луѓе, кои никогаш повеќе нема да умеат […]

Алтернатива Настани

“Разведи ме“ прогласена за најдобра претстава на интернационалниот фестивал во Србија

  Театар „Провокација“ на 3 март со претставата РАЗВЕДИ МЕ, во режија на Роберт Ристов, учествуваше на 9-тиот по ред Интернационален фестивал на дуодрамата во Топола – Република Србија.     На свеченото зарварањето, кое се случи на 8 септември, претставата беше прогласена за најдобра претстава на фестивалот.     Ова е уште една потврда […]

Алтернатива Настани

Успешна балканска турнеја на “РАЗВЕДИ МЕ” во режија на Роберт Ристов

  Театар Провокација во изминатите неколку дена ја имаше својата неколкудневна успешна балканска турнеја со претставата „РАЗВЕДИ МЕ“, во режија на Роберт Ристов.     Во претставата играат актерите Мирјана Поповска Ристов и Роберт Ристов, а во снимените видео материјали се појавуваат и актерите Зорица П.Панчиќ, Љубиша Савановиќ и Благоја Чоревски-Чоре. Претставата на еден експлицитен […]