Вести Македонија Ударни вести

Дневниот билет почна да се продава и во возилата на ЈСП

  Дневниот билет почна да се продава и во возилата на ЈСП Скопје. Тој чини 120 денари и важи за повеќекратно користење на сите линии во текот на еден ден, односно може да се користи за неограничен број преседнувања на сите линии, во период од 05 до 24 часот. Досега, дневниот билет беше достапен единствено […]

Вести Македонија Ударни вести

Возрасните лица за бесплатен превоз неопходно е да поседуваат “Скопска”

  Возрасните лица кои ќе ја користат можноста за бесплатен јавен превоз, одлука која важи од утре, неопходно е да поседуваат персонализирана електронска картичка „Скопска“, заверена/продолжена за тековната 2022 година, информираат од ЈСП. Продолжувањето на „Скопска“ може да се изврши во некој од седумте центри за персонализација. Такви центри има во Автокоманда (на автобуската постојка […]