Вести Свет Став Ударни вести

КОЈА Е ЦЕЛТА НА ЗАПАДОТ ВО УКРАИНА? – Мајкл Игнатиев

  Неуспехот на Русија да оствари брза победа над Украина го принуди Западот да размислува кои треба да бидат неговите цели во овој конфликт. Притоа, Западот мора многу да внимава и да балансира помеѓу срамот од тоа што недоволно дејствува и ризикот од стратешка надменост. пишува Мајкл Игнатиев за РесПублика На сите ни е познато […]