Вести Македонија Ударни вести

ССК: Олеснување на пристапот до меѓународните стандарди за подобрување на конкурентноста

  Сертификацијата и меѓународните стандарди, имплементација и воведување се со цел подобрување на конкурентноста и подигнување на техничко-технолошкото ниво на домашните компании ќе биде приоритетна цел на новиот Центар за квалитет кој стартува со работа во рамките на Сојузот на стопански комори на Македонија. Воведување на строго контролираните услови и правила за одвивање на работните […]