Вести Македонија Ударни вести

На 5.897 вработени во МВР денеска ќе им биде исплатена бонус платата од 28.718 денари

  Денеска, на 5.897 вработени во МВР, кои оствариле над 150 часови прекувремена работа во текот на 2021 година, ќе им биде исплатена бонус платата во поединечен нето износ од 28.718 денари (463 евра), информираат од МВР. За оваа намена од Буџетот на МВР издвоени се 188.167.373 денари, средства коишто се обезбедени со домаќинско и […]