Вести Свет Став Ударни вести

Дезинформации во Црна Гора: Пропаганда и(ли) лов на поголема заработка – Тамара Чупаќ

  Медиумите не би требало да користат туѓа мака за да добијат неколку прегледи или „шерови“ повеќе. Новинарите особено би требало да внимаваат фактите и информациите да ги ставаат во правилен контекст кога известуваат, пишува Тамара Чупаќ за РесПублика. Војната во Украина го стави на тест целиот свет, па со самото тоа и медиумите, односно […]