Вести Македонија

Во петок Жичарницата нема да работи поради технички преглед

  Во петок, на 22 септември, Жичарницата нема да работи поради редовен годишен технички преглед, информираат од ЈСП. Од сабота (23.09.2023 год), објектот ќе продолжи да работи вообичаено за овој период од годината, односно од 10 до 20 часот, при што во период од 19-19.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во […]

Вести Македонија Ударни вести

За празниците автобусите ќе возат по неделен возен ред

  Во пресрет на претстојните велигденски празници, возилата од јавниот превоз утре, петок (14.04.2023 год) ќе сообраќаат по неделен возен ред, со исклучок на автобусите на линиите 18А, 32, 47А, 51, 55, 55В, 56, 56А, 70, 74, 81, 118, 160, 164 кои ќе сообраќаат по саботен возен ред. Во сабота (15.04.2023 год), недела (16.04.2023 год) […]

Вести Македонија

Жичарницата на Средно Водно ќе работи еден час повеќе

  Од утре, сабота, Жичарницата на Средно Водно ќе работи еден час повеќе, односно од 10 до 18 часот. Согласно одлуката за возен ред за месец април, од 17 до 17.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 17.45 часот е последно возење од врвот надолу. Секој понеделник и секој последен вторник […]

Вести Македонија

Жичарницата од утре ќе работи до 17 часот

  Жичарницата од утре, 1 ноември ќе работи еден час помалку од досега, односно од 10 до 17 часот. Во период од 16-16.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 16.45 часот е последно возење од врвот надолу.        Новото работно време е согласно Одлуката за работно време на Жичарницата […]

Вести Македонија

Жичарницата утре нема да работи

  Утре, 22 септември, Жичарницата нема да работи поради редовен годишен технички преглед, а редуцирана ќе биде и автобуската линија „25“ (Транспортен центар – Средно Водно), информираат од ЈСП. Возен ред: Транспортен центар: 8 ч, 9.40 ч, 11.20 ч, 13.20 ч, 15.20 ч и 17.20 часот. Средно Водно: 8.40 ч, 10.40 ч, 12.40 ч, 14.40 […]

Вести Македонија

Од утре жичарницата и автобусите до Водно продолжуваат со вообичаена работа

  Од утре, 15 јули, жичарницата и трите автобуски линии до Средно Водно ќе продолжат со вообичаена работа. Согласно Одлуката за работно време за Жичарницата, таа работи секој ден, освен понеделник и секој последен вторник во месецот, од 10 до 20 часот, при што во период од 19-19.30 часот е последно возење од долу кон […]

Вести Македонија Ударни вести

Жичарницата од утре ќе работи еден час повеќе

  Од утре, први април, Жичарницата на Средно Водно ќе работи еден час повеќе, односно од 10 до 18 часот. Согласно одлуката за возен ред за месец април, од 17 до 17.30 часот е последно возење од долу кон врвот, односно во 17.45 часот е последно возење од врвот надолу, информираат од ЈСП. Секој понеделник […]