Вести Изјави Македонија Став Ударни вести

Рамчиловиќ: МОН да ги отстрани несоодветните содржини во учебниците за Бошњаците

  Образованието на младите генерации е клучот за успех и подобра иднина на секое општество и држава. Притоа треба да се внимава на изработката на секој учебник, на секој збор и реченица, а ова особено се однесува на учебниците по Историја, од кои покрај за процесите во минатото, учениците учат и создаваат слика за себе, […]