Вести Македонија Ударни вести

Средношколците бараат бесплатен автобуски и железнички превоз

  Сојузот на средношколци бара бесплатен автобуски и железнички превоз во сите региони од државата во текот на целата година. Сојузот на средношколците подготви предлог-законски решенија кои се однесуваат на бесплатен превоз за сите средношколци и гарантирање на ученички совети во секое училиште, информираше денеска претседателот на Сојузот, Лука Павиќевиќ. „Очекуваме да добиеме поддршка од […]