Вести Македонија Ударни вести

“Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”: Сензорна соба во ООУ Гоце Делчев во Прилеп

  Нови можности за подобрување на способностите на децата со типичен и атипичен развој, со новата сензорна соба во ООУ „Гоце Делечев“ во Прилеп, прва во градот во рамки на проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“, финансиран од Европската Унија. Стручната служба и наставниот кадар во ова катче ќе може да работат со децата […]

Алтернатива Вести Македонија Настани

Сензорна соба во ООУ „ Ѓорче Петров“ од проектот “Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран”

  Од денес учениците со и без образовни потешкотии во ООУ „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров ќе може да работат во сензорната соба опремена со реквизити и стимулативните алатки, придружени од стручната служба и специјалниот едукатор и рехабилитатор.     „Големо задоволство е како градоначалник, но и како лекар, на Светскиот ден на здравјето […]