Алтернатива Настани

Отворен Dance fest 2022 со “Современи кореографски идентитети”

  Вчера во Домот на АРМ се отвори 18-то издание на интернационалниот фестивал Танц Фест Скопје 2022, со серијата Современи кореографски идентитети и кореографии на тројца млади уметници, Бобан Русески, Раде Обрадовиќ и Јована Зајкова. Современи кореографски идентитети   Бобан Русески е современ танчер и кореограф, кој завршува високо образование на Катедрата за современ танц при […]