Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Се затрупува градилиштето на „9 Мај“, инвеститорот не гради според одобрението

  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, во придружба на градежен инспектор, припадници на МВР и градежна механизација, утринава интервенираа на спорното градилиште на улицата „9 Мај“ и започнаа со затрупување на градежната јама и враќање на локацијата во првобитна состојба, каде инвеститорот Бинјапи инжинеринг гради надвор од издаденото одобрение за градење.     Градежната […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Затворено градилиште позади Универзална сала

  Вчера вечер, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, придружуван од општински градежен инспектор и припадници на полицијата, излегоа на терен и затворија градилиште на улица „9 Мај“, позади Универзалната сала. „Инспекцијата утврди дека инвеститорот постапувал спротивно од издаденото одобрение за градење и ја искинал жолтата лента со која утринава градежен инспектор на Општина Центар […]

Вести Македонија Ударни вести

Општина Центар затвори градилиште на Водно

  Секторот за инспекциски работи на Општина Центар затвори градилиште на Водно, односно на улицата „Христо Чернопеев“ бб. Овластен градежен инспектор доднесе решение со кое се наредува на инвеститорот, физичко лице со живеалиште во Струга, во законски предвидениот рок да прекине со сите градежни активности и да ја отстрани градбата. Се работи за објект од […]