Алтернатива Настани

Нов роман „Мина“ од Игор Анѓелков

  Деновиве од печат излезе новиот роман „Мина“ од Игор Анѓелков, како 222 издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ.     По збирката раскази „Двојна експозиција“ објавена минатиот септември, ова е четврти роман, а вкупно шеста прозна книга на авторот, роман со мирис на чај од тегавец, вкус на палачинки со шеќер, завиен […]

Алтернатива Настани

Промоција на збирката раскази „Двојна експозиција“ од Игор Анѓелков

  Утре на 6 септември, во МКЦ КЛУБ ресторанот во 20 часот ќе биде промовирана збирката раскази „Двојна експозиција“ од Игор Анѓелков, која излезе неодамна како 210 издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа ИЛИ-ИЛИ.     Промотори ќе бидат Ана Мартиноска и Владимир Мартиновски, а вечерта со свој музички настап ќе ја збогати актуелниот […]

Алтернатива Настани

Новата книга “Филмотопија” на Игор Анѓелков излегува утре од печат

  Утре, 16 април, од печат ќе излезе книгата со филмска есеистика „Филмотопија“ од Игор Анѓелков, со што авторот на најдобар можен начин ја заокружува трилогијата составена и од книгите „ФИЛМ.МКД“ (2015) и „Филмски град“ (2018), сите во издание на „ИЛИ-ИЛИ“.     Анѓелков продолжува ревносно да ја следи филмската продукција кај нас и во […]