Вести Македонија Став Ударни вести

Сојузот на средношколци бара брзо склучување на договор меѓу Владата и СОНК

  Сојузот на средношколци повикувата што поскоро да продолжи образовниот процес, со цел средношколците, особено матурантите да не ги пропупштат роковите за запишување на факултет. Предлагаат брз договор меѓу Владата и СОНК, како и 5% од БДП да се одделува за образование, согласно европскиот проссек, за да има пари и за инфраструктура, но и за кадарот. […]