Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Ковачевски: Нашиот фокус е ставен на економскиот развој и финансиската поддршка за семејствата

  Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски денеска се обрати на Форумот 100 дена Влада на кој низ форматот прашања и одговори, заедно со вицепремиерите и министрите, ги презентираа остварувањата во овој период од работата на извршната власт. Премиерот Ковачевски ги образложи постигнувањата зацртани во Програмата на Владата во првите 100 дена во однос на приоритетите […]

Вести Македонија Ударни вести

100 дена Влада – Нова медицинска опрема, зајакната дијагностика и бројни инвестиции во здравството и во услови на ковид пандемија

  Во континуитет обезбедуваме нова најсовремена медицинска опрема за јавните здравствени установи, со цел унапредување на условите за третман на пациентите и подигнување на квалитетот на здравствените услуги, се наведува во денешното соопштение на Владата. На Институтот за радиологија, деновиве се инсталирани четири нови апарати за компјутерска томографија и за магнетна резонанца, обезбедени во соработка […]