Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

“Цел Центар на точак”: Субвенции за велосипеди, Е-велосипеди и Е-тротинети

  Општина Центар утре го објавува Јавниот повик со кој го започнува проектот „Цел Центар на точак“, за субвенционирање на 30 отсто од цената за купување нов велосипед, електричен велосипед и електричен тротинет. Од утре, 4 мај, секој полнолетен жител на Општина Центар што ќе купи велосипед, е-велосипед или е-тротинет ќе добие субвенција, но најмногу […]