Вести Македонија Ударни вести

ЕК на шефови на полиции: РС Македонија успешно се справува со криумчарите на мигранти

  Делегацијата од Министерството за внатрешни работи на РС Македонија предводена од директорот на Бирото за јавна безбедност, д-р Сашо Тасевски, на 26 и 27 септември, во седиштето на Европол во Хаг, Холандија учествуваше на Европската конвенција за шефови на полиции 2023 година, осмислена како панел дискусии на актуелни теми кои што претставуваат предизвик земјите […]

Вести Македонија Ударни вести

Директорот на БЈБ Тасевски на средба со Извршниот директор на ЕВРОПОЛ, Катрин Де Бол

  Директорот на Бирото за јавна безбедност, м-р Сашо Тасевски денеска во пресрет на Регионалната конференција на директори на полициски служби на тема „Борба против организиран криминал: предизвици и поддршка“ која се одржува во Скопје од 4 до 7 мај, оствари средба со Извршниот директор на Европската агенција за спроведување на законот – ЕВРОПОЛ, Катрин […]