Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор

  Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор чие семејство вчера попладне даде согласност за да ги донира органите. Дополнително, во наредните денови ќе следуваат трансплантации на коскени ткива кај пацинети кои се лекуваат на Клиниката за ортопедија, соопштуваат од Министерството за здравство. Националниот координатот, д-р Маја Мојсова Мијовска,  болничките координатори, […]