Вести Македонија Ударни вести

Комората на сметководители порачува: НЕ за окупација, ДА за права и почит!

  Комора на сметководители на Македонија, како единствен функционален застапник на сметководителите, во континуитет реагира на самоволното постапување на институциите. Наместо сфаќање на важноста која ја имаат сметководителите како единствена врска помеѓу државата и стопанството, продолжуваат обидите за целосна контрола со цел задоволување на нечии лични интереси.     “Токму затоа Комора на сметководители со […]