Вести Македонија Став

ЗНМ: Слободата и безбедноста на медиумите е „Три чекори напред – два чекори назад“

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го претстави годишниот извештај за показателите за степенот на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите во Северна Македонија за 2021 година, изготвен во рамките на проектот Регионална платформа на Западен Балкан, финансиран од Европската комисија. Здруженијата на новинарите од земјите од Западен Балкан, со поддршка на Европската комисија, формираа заедничка […]